Cześć Kochani ;)
Zalety ProBody:
Skład ProBody: białko pszenne; mąka sojowa; składniki pełnoziarniste: orkisz, pszenica; nasiona: siemię lniane, słonecznik, sezam; błonnik jabłkowy.
Korzyści spożywania żywności ProBody:
Ostatnio trochę zaniedbałyśmy dodawanie postów. Niestety pochłonął nas natłok obowiązków. Pisanie pracy inżynierskiej, zajęcia na uczelni, życie prywatne. Trochę się tego nazbierało. Postaramy się uaktywnić na nowo ;)
Dziś przygotowałam dla Was bardzo fajny i przede wszystkim trochę inny post. A mianowicie temat pieczywa. Dlaczego warto spożywać chleb ProBody? :)
O chlebku dowiedziałam się od koleżanki, która już od dłuższego czasu jest jego fanką, stąd i ja postanowiłam go również spróbować :)
Już od dawna staram się zdrowo odżywiać, a od niedawna rozpoczęłam ponownie swoją przygodę z siłownią, tak więc pieczywo ProBody to coś dla mnie :)
Zalety ProBody:
- Zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby pszenne
- Pieczywo o niskim indeksie glikemicznym - 33,5. Dzięki temu pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się
- Bardzo długo zachowuje świeżość.
Skład ProBody: białko pszenne; mąka sojowa; składniki pełnoziarniste: orkisz, pszenica; nasiona: siemię lniane, słonecznik, sezam; błonnik jabłkowy.
Korzyści spożywania żywności ProBody:
- Zwiększa wytrzymałość organizmu
- Uzupełnia zapasy glikogenu mięśniowego po wysiłku fizycznym
- Zwiększa uczucie sytości, przez co pomaga w utracie masy ciała.
Komentarze
Prześlij komentarz